Lun
Mar
Mie
Joi
Vin
Sâm
Dum
octombrie
octombrie
octombrie
octombrie
1
2
3
4
5
6
 • Days of Madness | Proiecție KineDok la KF

  Days of Madness | Proiecție KineDok la KF

  20:00 -21:30
  06/11/2019
  Piața Avram Iancu 11, Arad, Romania

  Șirul documentarelor aduse în premieră la Arad continuă și în lunile de toamnă. 🍂Iar cum curiozitatea te îndeamnă la a încerca întruna spații noi, trecem de această dată printr-unul dintre locurile noastre preferate: KF!

  #documentary #filmscreening #kf #kinedok #rephrasingthecity
  ——–

  DAYS OF MADNESS / ZILE NEBUNE
  Regia: Damian Nenadić
  Producție: Croația, Slovenia
  Durata: 74 minute

  Sinopsis:
  Un documentar participativ-observațional, Days of Madness / Zile nebune ne introduce în lumea ascunsă și extrem de întunecată a celor cu dereglări psihice, pe care societatea îi respinge fără ezitare și îi transformă în pacienți. Mladen și Maja, aflați la vârsta maturității, s-au trezit prinși într-o capcană, între fantomele trecutului și mormanele de medicamente pe care medicii lor, în loc de discuții terapeutice, continuă să li le prescrie. La fel ca în multe alte situații, reacția societății la indolența morală ce face parte din istoria familiei celor doi a fost, previzibil, de a-i lăsa pe seama sistemului medical ce i-a transformat în dependenți de farmaceutice.

7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
 • A Woman Captured | KineDok la Bibliotecă

  A Woman Captured | KineDok la Bibliotecă

  20:00 -21:30
  20/11/2019
  Strada Gheorghe Popa de Teiuș 2-4, Arad

  A WOMAN CAPTURED / O FEMEIE CAPTIVĂ
  Regia: Bernadett Tuza-Ritter
  Producție: Ungaria
  Durata: 75 min.

  Sinopsis:
  Premisa de la care pleacă „A Woman Captured / O femeie captivă” este uluitor de simplă: Bernadett Tuza-Ritter pare că schițează portretul lui Marish, menajera unei familii din clasa mijlocie a Ungariei, în câteva tușe observaționale de cotidian frust. Cu cât pătrundem mai mult în lumea acestei femei, perspectiva se schimbă și ne dăm seama că ceea ce vedem e de fapt o demitizare, o demascare a unei situații greu imaginabile în societatea contemporană: sclavia modernă.

  Marish nu numai că nu primește niciun fel de remunerație pentru munca și timpul dedicat familiei pe care o servește, dar demnitatea îi este pusă la încercare prin numeroase umilințe, bătăi și chiar un șantaj mârșav. Încă și mai uluitor e faptul că investigația regizoarei nu e nicidecum o forțare jurnalistică a granițelor intimității: filmările sunt realizate cu acordul deplin al stăpânei (ba chiar acceptate contra cost), iar relația dintre subiect și omul din spatele camerei se adâncește într-o complicitate ce are ca scop final eliberarea lui Marish de sub tiranie.

21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
decembrie