< 2019 >
Decembrie
Lun
Mar
Mie
Joi
Vin
Sâm
Dum
noiembrie
noiembrie
noiembrie
noiembrie
noiembrie
noiembrie
1
2
3
4
 • Putin’s Witnesses | final de sezon KineDok

  20:00 -22:00
  04/12/2019

  Piața Avram Iancu 11, Arad, Romania

  Piața Avram Iancu 11, Arad, Romania

  În final, vă invităm să fiți Martorii lui Putin, documentar interzis și astăzi în Rusia! Cel de-al 5-lea sezon KineDok în Arad a ajuns la final și nu se poate să-l încheiem fără un documentar savuros și incitant, cum este cel de față, într-un loc în care revenim cu drag: KF!

  Prezentat în premieră în România anul trecut la Festivalul ASTRA de la Sibiu după ce în vară a fost ales cel mai bun documentar la Karlovy Vary, „Putin’s Witnesses / Martorii lui Putin”, de Vitali Manski, tratează momentul venirii la putere a lui Vladimir Putin, folosind imagini de arhivă inedite.

   

  PUTIN’S WITNESSES / MARTORII LUI PUTIN
  Regia: Vitali Manski

  Producție: Letonia, Elveția, Cehia

  Durata: 102 minute

   

  Sinopsis:

  Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care Vitaly Mansky le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților. Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Elțîn și Vladimir Putin. Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul înregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii. Documentarul e savuros, ne aduce față-n față cu figuri care au făcut și fac istorie, ne introduce în intimitatea lor și compune un discurs retrospectiv punctat de mici senzaționalisme individuale, cu personaje aflate la marginea dintre prietenie și trădare.

5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ianuarie
ianuarie
ianuarie
ianuarie
ianuarie