Atelier de Film

Atelier de Film este un proiect inițiat în scopul dezvoltării unei platforme independente de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată tinerilor cineaşti din regiune. Până în prezent, am realizat trei ediţii ale acestui proiect, din care au rezultat mai multe scurtmetraje premiate sau selectate la festivaluri acreditate din țară și străinătate, printre care Transilvania International Film Festival, Premiile Gopo, FRONTDOC. Ne propunem să consolidăm Atelier de Film ca platformă prin ediții următoare care să ofere publicului cinefil și realizatorilor (tineri sau experimentaţi, amatori sau profesionişti) acces la programe de educație şi producție cinematografică, racordate la standardul industriei.

Atelier de Film ediţia I (2015)

În această primă ediție am realizat, împreună cu un grup de cineaşti arădeni, cinci filme de scurtmetraj care explorează subiecte sau personaje legate într-un fel sau altul de viaţa comunităţii locale. Ulterior, trei dintre aceste filme, LIBELULA, PROIECȚIONISTUL şi WHITE IS THE NEW WHITE, au fost selectate la festivaluri de film din România (TIFF, Premiile Gopo, Ceau Cinema!, Docuart, Filmul de Piatră, UrbanEye Film Festival, ClujShorts) şi din străinătate (altcineAction!, IDIF – Independent Days International Filmfest, FRONTDOC International Film Festival, BEAST International Film Festival, Utah Arts Festival – Fear No Film). De asemenea, PROIECȚIONISTUL a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune la Premiile UCIN 2017 oferit de Uniunea Cineaştilor din România.

Atelier de Film - La belle epoque Atelier de Film - Libelula Atelier de Film - Proiecţionistul Atelier de Film - Veghe Atelier de Film - White is the new White

Atelier de Film ediţia II (2016)

A doua ediție a introdus primele colaborări de co-producție din care au rezultat două scurtmetraje de ficțiune. SUBSTANTIV COMUN, GENUL FEMININ, realizat în co-producție cu deFilm, a fost selectat la Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2017, iar PĂDURARUL, realizat în co-producție cu Alien Film, a fost selectat la Tallahassee Film Festival 2018.

 

Trailerele scurtmetrajelor realizate în cadrul primelor două ediţii sunt disponibile pe Youtube şi Vimeo.

Toate cele trei ediții ale proiectului Atelier de Film au fost realizate cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.