ATELIER DE FILM

Proiectul Atelier de Film este primul din seria de proiecte destinate realizatorilor de film (tineri sau experimentaţi, amatori sau profesionişti), precum şi celor pasionaţi de film. În contextul în care Aradul lipseşte de pe harta cinematografiei contemporane, prin acest proiect, ne propunem să iniţiem şi să dezvoltăm o platformă independentă de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată tinerilor cineaşti din regiune.

Atelier de Film ediţia I a avut loc în perioada iulie-noiembrie 2015, iar în cadrul acestuia am invitat un grup de cineaşti arădeni împreună cu care am realizat cinci filme de scurtmetraj care explorează subiecte sau personaje legate într-un fel sau altul de viaţa comunităţii locale. Premiera acestora a avut loc la Teba, pe 24 octombrie 2015, la proiecţia Atelier de Film.

Atelier de Film - La belle epoque Atelier de Film - Libelula Atelier de Film - Proiecţionistul Atelier de Film - Veghe Atelier de Film - White is the new White

În cadrul proiectului Atelier de Film ediţia II, pe care l-am derulat în 2016, am realizat două scurtmetraje de ficţiune, SUBSTANTIV COMUN, GENUL FEMININ şi PĂDURARUL, în coproducţie cu deFilm, respectiv Alien Film.

 

Scurtmetrajele realizate în cadrul celor două ediţii îşi urmează traseul festivalier, trailerele fiind disponibile şi pe Youtube şi Vimeo. Trei dintre filmele realizate la prima ediţie, PROIECŢIONISTUL, LIBELULA şi WHITE IS THE NEW WHITE, au fost premiate sau selectate la festivaluri de film din România (Transilvania International Film Festival, Premiile Gopo, Ceau Cinema, Docuart, Filmul de Piatră, UrbanEye Film Festival, ClujShorts International Short Film Festival) şi din străinătate (altcineAction!, IDIF – Independent Days Internationales Filmfest, Athens International Film and Video Festival, FRONTDOC International Film Festival, BEAST International Film Festival, Utah Arts Festival – Fear No Film,). Atât prima ediţie cât şi a doua ediţie a proiectului Atelier de Film au fost realizate cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.