DESPRE

CitiZenit este o platformă culturală multidisciplinară din Arad care urmăreşte promovarea artelor contemporane, a educației non-formale și mobilizarea comunității locale, prin proiecte de regenerare urbană. Activitatea CitiZenit e orientată către (re)activarea unor spații neutilizate, iar cinematografia, arta contemporană, designul și artele performative reprezintă principalele domenii de activitate.

Printre cele mai importante proiecte ale noastre se numără:

 • Particles Festival

  Eveniment-intinerariu de explorare a artelor contemporane, care se desfăşoară anual timp de 48 de ore în spaţii alternative din Arad.

 • Reset Teba

  Primul proiect de regenerare urbană şi culturală din Arad, pe care l-am derulat în mai 2015-octombrie 2016 la fosta fabrică de textile Teba.

 • Atelier de Film

  Platformă independentă de producţie de film şi educaţie cinematografică dedicată cineaştilor profesionişti şi experimentalişti din regiune.

 • Dialog despre arhitectură şi design

  O serie de discuții, prezentări și workshopuri în care explorăm modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii şi a designului.