DESPRE

CitiZenit este o platformă culturală multidisciplinară din Arad care urmăreşte promovarea artelor contemporane, a educației non-formale și mobilizarea comunității locale, prin proiecte de regenerare urbană. Activitatea CitiZenit e orientată către (re)activarea unor spații neutilizate, iar cinematografia, arta contemporană, designul și artele performative reprezintă principalele domenii de activitate.

Printre cele mai importante proiecte ale noastre se numără:

 • Particles Festival

  Eveniment-intinerariu de explorare a artelor contemporane, care se desfăşoară anual timp de 48 de ore în spaţii alternative din Arad.

 • Reset Teba

  Primul proiect de regenerare urbană şi culturală din Arad, pe care l-am derulat în perioada mai 2015 – octombrie 2016 la fosta fabrică de textile Teba.

 • Atelier de Film

  Platformă independentă de producţie de film şi educaţie cinematografică dedicată cineaştilor profesionişti şi experimentalişti din regiune.

 • Dialog despre arhitectură şi design

  Serie de discuții, prezentări și workshopuri în care explorăm modalități de cunoaștere, integrare și intervenție în spațiul public prin prisma conceptelor venite din domeniul arhitecturii şi a designului.