Ilustrație LUCIAN PINTILIE de Oana Sas

Oana Sas este o artistă care caută permanent în lucrările sale noi moduri de reprezentare a simțurilor și a lumii perceptibile. Folosește ca medii de lucru fotografia și desenul pentru a materializa observații zilnice și stări sufletești personale sau universale. În prezent, este studentă în anul III la secția de Grafică a Facultății de Artă și Design din Timișoara. 

„Am aflat cine este Lucian Pintilie prin acest proiect. M-am uitat la Reconstituirea, care m-a impresionat profund; nu doar prin poveste, dar și prin modul în care a fost pusă aceasta în scenă, prin cadrele foarte frumos construite și prin ritmul întregii acțiuni, cu care nu eram deloc obișnuită. După ce am văzut filmul, am vrut să aflu cine este Lucian Pintilie.

Am vizionat mai multe interviuri și relatări ale oamenilor care l-au cunoscut și care au lucrat cu Lucian Pintilie. Se pare că era un om bun și sincer, care știa să lucreze cu actorii ca nimeni altul. Concentrat și mereu aproape de camera de filmat, mereu aproape de actori. De aici ușoara încruntare pe chipul său, camera de filmat foarte aproape de acesta și culoarea galbenă, caldă, din ilustrația mea.

Pe Oana o găsiți pe Behance și pe Instagram.