Ilustrație NINA CASSIAN de PAOS

PAOS este o tânără artistă și ilustratoare freelance care explorează prin desen curiozități ascunse, materialitatea corpului și diverse mitologii personale. Experimentează des și este pasionată de artele enigmatice ale mișcării.

„Scriu acest scurt text ca să îmi fac cunoscut motivul din spatele alegerii de a o desena pe Nina Cassian și nu pe altcineva. Ei bine, motivul principal este unul estetic, mi-au plăcut mult trăsăturile ei, însă în mod special am fost atrasă de profilul ei. Am fost decisă că ea va fi personalitatea pe care o voi ilustra în momentul în care i-am văzut profilul. Posibil să fie o alegere facilă, din cauză că subiectul este unul cu forme atât de definite încât input-ul meu a fost de fapt minor și toate deciziile vizuale erau deja existente, eu am fost doar ghidată de ele. Atunci când există o caracteristică proeminentă este ușor să mă agăț de acel element și să dezvolt lucrarea în jurul lui, prin urmare tot procesul devine mai ușor și fluid.

În orice caz profilurile reprezintă un interes pentru mine. Mi se pare că temperamentul unei persoane este de cele mai multe ori vizibil în profilul pe care îl poartă, spre deosebire de atunci când privești pe cineva în ochi, mai discret.”

Pe PAOS o găsiți pe Behance și Instagram.