PARTICLES

Particles – Intermedia Lab and Music Festival este un festival independent de muzică și artă contemporană care se desfășoară anual timp de 48 de ore în spaţii alternative sau refuncţionalizate din Arad. Pe parcursul festivalului activitatea asociației se concentrează în 48 de ore de activitate culturală neîntreruptă – toți participanţii festivalului, publicul și invitaţii deopotrivă, fiind provocaţi să pătrundă împreună într-un laborator interactiv și interdisciplinar, unde se întâlnesc toate artele pentru a da naștere unui fenomen de efervescență culturală.

Pentru prima ediţie Particles, care a avut loc între 29-31 mai 2015, am refuncționalizat două hale din fosta fabrică de textile Teba, în care s-au desfășurat toate activitățile din cadrul festivalului. În urma acestei intervenții, am continuat să realizăm evenimente culturale la Teba până în octombrie 2016, atrăgând și alte inițiative culturale – artiști, asociații culturale și proiecte independente.

În cadrul celei de-a doua ediții a festivalului, care s-a desfăşurat între 24-26 iunie 2016, am extins activităţile festivalului şi în alte zone ale oraşului, punând în valoare și alte locaţii care în momentul de față nu mai au o utilitate, nu sunt utilizate la potențialul lor maxim sau nu au o destinație culturală. Totodată, la fel ca în ediția precedentă, în ediția din 2016 am oferit publicului posibilitatea de a intra în contact cu cât mai multe tipuri de reprezentare artistică (muzică, film, dans, teatru, artă urbană, fotografie şi artă contemporană).

Particles – Intermedia Lab and Music Festival face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung a asociației CitiZenit de exlorare a patrimoniului local, prin realizarea de intervenţii şi proiecte de regenerare urbană.

Particles – Intermedia Lab and Music Festival – ediţia a II-a

Particles – Intermedia Lab and Music Festival – ediţia I