PROGRAM

< 2020 >
iulie 27 - august 02
 • 27
  27.Iulie.Luni
  Niciun eveniment
 • 28
  28.Iulie.Marţi
  Niciun eveniment
 • 29
  29.Iulie.Miercuri
  Niciun eveniment
 • 30
  30.Iulie.Joi

  Distanța dintre mine și mine - lansarea noului sezon KineDok în aer liber

  21:00 -22:45
  30/07/2020
  Bulevardul General Dragalina 5-7, Arad 310125

  Pentru al 6-lea an consecutiv, avem plăcerea de a da startul în Arad noului sezon KineDok: proiecții de filme documentare pe teme sociale și drepturile omului, ce iau forma unui cinema ambulant, alternativ și fresh!

  Începem proiecțiile în aer liber în forță cu proaspătul laureat al Premiilor Gopo pentru Cel mai bun documentar: DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE. Regizat de Mona Nicoară și Dana Bunescu, filmul realizează un fascinant portret al artistei Nina Cassian, în care imaginile contemporane și imaginile trecutului creează un dialog între memoria scriitoarei și cea din arhivele fostei Securități.

  Și cum KineDok nu înseamnă doar proiecții de film, ci și discuții și dezbateri, avem plăcerea de a o avea ca invitat pe doamna Lucia Bibarț, poetă arădeană, autoare de cărți pentru copii și actual președinte al filialei din Arad a Ligii Scriitorilor din România, pentru o reflecție asupra procesului de creație în vremuri grele, despre literatură și carte, artă și artist.

  ——–
  DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE
  Regia: Dana Bunescu, Mona Nicoară
  Producție: România
  Durată: 87 min.

  Sinopsis:
  Toți ne luptăm cu propriul trecut. Unii, mai mult ca alții. Cu o reputație de femeie fatală, băutoare și fumătoare prodigioasă, poeta avangardistă, compozitoarea și graficiana Nina Cassian are și cu ce să se lupte: după ce în anii fascismului în România s-a refugiat în ilegalismul comunist, a devenit simultan complice și problematică pentru nou-instalatul regim stalinist, ca apoi să intre în conflict direct cu regimul Ceaușescu, sfârșind într-un exil nedorit la New York în 1985. Un film despre credințe, artă și putere, „Distanța dintre mine și mine” explorează fricțiunea dintre memoria personală și arhiva oficială, dintre realitatea actuală și narațiunile pe care le construim despre trecut.

 • 31
  31.Iulie.Vineri
  Niciun eveniment
 • 01
  01.August.Sâmbătă
  Niciun eveniment
 • 02
  02.August.Duminică
  Niciun eveniment