Atelier de Film

Proiectul Atelier de Film este primul din seria de proiecte destinate realizatorilor de film (tineri sau experimentaţi, amatori sau profesionişti), precum şi celor pasionaţi de film. În contextul în care Aradul lipseşte de pe harta cinematografiei contemporane, prin acest proiect, ne propunem să iniţiem şi să dezvoltăm o platformă independentă de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată în special tinerilor cineaşti din regiune.

Atelier de Film ediţia I a avut loc în perioada iulie-noiembrie 2015, iar în cadrul acestuia am invitat un grup de cineaşti arădeni împreună cu care am realizat o serie de 5 filme de scurtmetraj care explorează subiecte sau personaje legate într-un fel sau altul de viaţa comunităţii locale. Premiera celor 5 scurtmetraje a avut loc la Teba, pe 24 octombrie 2015, la proiecţia Atelier de Film. De atunci, filmele îşi urmează traseul festivalier, trailerele fiind disponibile şi pe Youtube şi Vimeo.

Atelier de Film - La belle epoque Atelier de Film - Libelula Atelier de Film - Proiecţionistul Atelier de Film - Veghe Atelier de Film - White is the new White

Proiectul Atelier de Film ediţia I a fost realizat cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.