Reset Teba

Reset Teba reprezintă un spaţiu alternativ de creaţie şi manifestare artistică şi primul proiect de regenerare urbană și culturală din Arad. Prin conversia halelor din fosta fabrică de textile în spații alternative multifuncționale, am reușit să transformăm Teba într-un incubator local al artelor contemporane, o platformă independentă pentru proiecte de creație, design și revitalizare urbană, cât și pentru evenimente culturale periodice.

Am dat startul în luna mai 2015, cu Particles Festival, o serie de evenimente desfășurate pe parcursul a 48 de ore, care a inclus proiecții de film, ateliere de dans, muzică și arte vizuale, concerte de muzică electronică și evenimente performance media. Cu prima ediţie a festivalului Particles am inaugurat halele Teba pe care le-am refuncţionalizat şi convertit temporar într-o galerie alternativă de artă contemporană, respectiv cinematecă.

Ulterior am continuat seria de evenimente în aceste hale până în octombrie 2016, organizând săptămânal ateliere, expoziţii, proiecţii de film, concerte de muzică şi alte evenimente. De când am iniţiat proiectul, am coagulat artişti, asociaţii culturale și proiecte independente (din multiple domenii, de la film, arte vizuale și muzică la arhitectură, design și artă urbană) precum și o serie de parteneri, instituții private și sponsori care ne-au susținut constant obiectivele și activitățile.