Susține CitiZenit la Timotion!

Şcoala de Film participă la Timotion

Despre Timotion

Vrei să faci parte din echipa cu cei mai puternici catalizatori de resurse din oraș? Cauți un prilej să fii generos, să te implici în comunitate, să contribui la îndeplinirea unor proiecte cu impact pozitiv? Cum ne implicăm în viața orașului, a comunității din care facem parte, ține de fiecare dintre noi: așa că te așteptăm în această primăvară să alergi cu noi Timotion! Timotion este un eveniment unde te poți implica în mersul orașului, atât la propriu cât și la figurat, un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Timotion este un eveniment caritabil de alergare, care are loc anul acesta pe 22 aprilie și care adună peste 5000 de participanți care se bucură de o zi de mișcare în aer liber și susțin în felul acesta o multitudine de proiecte importante pentru comunitate. La Timotion poate participa oricine, cu mic și mare, părinți, trotinete și chiar bebeluși în wrap sau cărucior. Atmosfera este conectivă, energică și molipsitoare!

Înscriindu-te la una dintre curse, alegi un proiect pe care să îl susții, iar taxa ta de participare se îndreaptă către acel proiect. Pe site-ul Timotion poţi afla mai multe detalii despre eveniment și cele 6 curse la care te poți înscrie. Înscrierea la cursele Timotion se poate face până la data limită de 8 aprilie 2018. Totodată poți susține Școala de Film prin donații directe către proiectul nostru: www.timotion.ro/proiecte-2018/citizenit-scoala-de-film, până la data limită de 10 mai 2018.

Despre Şcoala de Film

Vrem să facem film! CitiZenit a realizat în ultimii 3 ani 7 filme de scurtmetraj de festival, cu resurse locale, pentru a promova tinerii cineaști din regiune. Pentru asta avem nevoie de o cameră de filmat, cu care vom face mai eficient și mai ușor ce știm mai bine: film!

În contextul în care educaţia non-formală dobândeşte o pondere din ce în ce mai importantă şi în spaţiul românesc, educaţia vizuală rămâne în continuare un teritoriu extrem de slab reprezentat, chiar şi în rândul platformelor de educaţie alternativă. În plus, “ştiința” privirii filmelor, înțelegerea mijloacelor de expresie specifice cinematografiei lipsesc cu desăvârșire din procesul obișnuit de educație.

Ce vrem să facem?

Prin Şcoala de Film ne dorim să suplinim această lipsă, printr-o serie de activităţi care să conducă participanţii spre o mai bună înţelegere şi practică a cinematografiei ca artă şi industrie. Proiectul Şcoala de Film este conceput ca un proiect cu două module specifice:
1. Lecţia de Cinema – un program pilot de 13 cursuri săptămânale dedicate publicului larg care să dezvolte în rândul participanților aptitudinile de analiză şi înţelegere a filmelor. Acest modul va avea loc la Cinema Arta din Arad, iar fiecare curs va cuprinde o parte teoretică (prezentare) şi o parte practică (proiecție de film şi discuţii).
2. Atelier de Film, ediţia a III-a – un workshop extensiv dedicat tinerilor, în care participanţii vor experimenta toate etapele de realizare a unui film de scurtmetraj: pre-producție, producție, post-producție. Workshopul se va derula pe parcursul a 5 luni în judeţul Arad şi va presupune formarea a două echipe alături de care vom realiza două filme de scurtmetraj ficțiune cu durata între 15-30 minute.

Prin proiectul Şcoala de Film ne propunem să consolidăm inițiativa noastră de creare a unei platforme independente de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată tinerilor cineaşti şi cinefili din regiune. Prin acest proiect ne dorim să valorificăm patrimoniul cultural local şi potenţialul tinerilor arădeni pasionaţi de film, dar şi a publicului larg consumator de film, iar pe termen lung să contribuim activ la înființarea unui centru dedicat filmului şi artelor vizuale în Arad.

Ce am făcut până acum?

Atelier de Film, ediţia I (2015) şi ediţia a II-a (2016) – proiect prin intermediul căruia am produs 7 filme de scurtmetraj în Arad, cu resurse locale şi cineaşti tineri din regiune. Filmele au fost selectate la festivaluri de film din România (Transilvania International Film Festival, Premiile Gopo, Ceau Cinema!, Docuart, Filmul de Piatră, UrbanEye Film Festival, ClujShorts International Short Film Festival) şi din străinătate (altcineAction!, IDIF – Independent Days International Filmfest, FRONTDOC International Film Festival, BEAST International Film Festival, Utah Arts Festival – Fear No Film).

Cinema Arta – proiect de revitalizare a Cinematografului Arta din Arad iniţiat în martie 2017 şi implementat în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură şi Primăria Arad, constând în organizarea de proiecţii săptămânale de film.
Distribuţie alternativă de film şi producţie video – începând cu anul 2015, organizăm periodic proiecţii de film prin intermediul platformei KineDok, precum şi a altor parteneri. Pe de altă parte, de-a lungul timpului am realizat nenumărate spoturi video de promovare a evenimentelor organizate de noi, dar şi lucrări de artă video, care au fost expuse la festivaluri precum Media Art Festival Arad şi Art Encounters.

Ce poți face tu?

Susține proiectul Școala de Film prin participarea la TIMOTION!